Autó-Largo Kft.

ELEKTROMOS TOYOTA MODELLEK ÁLLAMI TÁMOGATÁSSAL

Vezesse át vállalkozását az elektromos mobilitás korába a Toyota segítségével!

Ha cégvezetőként vagy vállalkozóként villanyautó beszerzésében gondolkodik, soha nem volt ennél kedvezőbb az alkalom: egyrészt azért, mert a Toyota új generációs elektromos járművei kézzel fogható előnyöket kínálnak a fenntartási költségek, a menetbiztonság és a vezetési élmény terén, másrészt azért, mert vállalkozása most vissza nem térítendő állami támogatással szerezheti be ezeket a modelleket.

ISMERJE MEG KÖZELEBBRŐL

Fedezze fel, milyen különlegességeket kínál a Toyota Camry!

A program rövid leírása

2024. február 5-től vissza nem térítendő állami hozzájárulást igényelhetnek elektromos személygépkocsi, kisbusz vagy könnyű haszonjármű megvásárlásához a magyarországi vállalkozások.

A felhívásra támogatási kérelmet nyújthat be Magyarországon székhellyel vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel, magyar adószámmal rendelkező vállalkozás, amelynek alapítása 2021.12.31. vagy ennél korábbi dátumú, és a támogatást igénylőnek a támogatási kérelem benyújtását megelőző jóváhagyott, legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámoló szerinti nettó árbevétele, egyéni vállalkozó és egyéb önálló vállalkozó esetén a bevétele meghaladja a projekt elszámolható költségét.

Továbbá, Taxis személyszállítás (TEÁOR 4932) tevékenységet folytató egyéni cég vagy egyéni vállalkozó kizárólag abban az esetben nyújthat be támogatási kérelmet, amennyiben a cégjegyzékében vagy az egyéni vállalkozói nyilvántartásában legkésőbb 2023. december 1-éig bejegyzésre került a Taxis személyszállítás (TEÁOR 4932) tevékenység.

A támogatásra jogosult vállalkozások a foglalkoztatottak számától függően akár tizenhat jármű vásárlásához igényelhetnek vissza nem térítendő állami támogatást, amelynek egy járműre eső összege a jármű kategóriájától, nettó vételárától, illetve akkumulátorának kapacitásától függően 2,8 – 4,0 millió forint. Tíz főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató vállalkozások egy, 10-49 fős állományú társaságok legfeljebb öt, az 50-249 alkalmazottal működő cégek maximum tíz, az ennél nagyobb vállalatok akár tizenhat járműre pályázhatnak.

A programban 2024. február 5-től nyújthatók be pályázatok, a pályázati időszak tizenhárom hónapon át, 2025. március 31-ig tart. A pályázók már korábban megkötött, illetve később realizálódó adás-vételi, illetve lízingszerződésekre is igényelhetnek támogatást; a projektek vonatkozásában a 2023. november 1. és 2026. április 30. között felmerülő kiadások számolhatóak el. A támogatásban részesülő jármű a projekt megvalósításának befejezésétől számított 3 évig, de legkésőbb 2027. december 31-ig nem idegeníthető el, nem adható bérbe vagy használatba, illetve nem vonható ki a forgalomból, a járműre erre az időszakra teljes körű CASCO biztosítást kell fenntartani.

A pályázat pontos feltételrendszerét az ezen a linken keresztül elérhető Közúti elektromos jármű beszerzés támogatása vállalkozásoknak (RRF-10.10.1-24) kiírás tartalmazza.

FEDEZZE FEL A KÉSZLETRŐL ELÉRHETŐ TOYOTA ELEKTROMOS MODELLEKET

Miért válassza a Toyota elektromos modelljeit?

Az akkumulátoros elektromos hajtástechnológiát nem véletlenül nevezik számos piacon új energiájú rendszernek: az akkumulátorok, villanymotorok és vezérlő rendszerek fejlesztése és gyártása, valamint későbbi karbantartása és javítása alapvetően eltérő kompetenciát és tapasztalatot feltételez a gyártók részéről. A Toyota minden versenytársánál nagyobb gyakorlattal rendelkezik a nagyfeszültségű elektromos hajtási platformok fejlesztésében: a cégcsoport huszonhét éve mutatta be első részben elektromos (hibrid) járművét, azóta több mint 20 millió villamosított járművet állított elő és értékesített világszerte. Ennek a páratlan ismeretnek is köszönhető, hogy a cégcsoport egyedülálló módon akár 10 éves garanciát vállal elektromos típusainak akkumulátorára.
 

Milyen modellek vásárlására kérhető támogatás?

Amint korábban említettük, a jelen pályázati kiírás a járművek akkumulátorának energiatároló képességétől (kapacitás), valamint azok nettó vételárának mértékétől teszi függővé a támogatás.

Milyen típusok vásárolhatók meg állami támogatással?

A fenti feltételekkel öt tisztán elektromos Toyota típus vásárlása vagy lízingelése esetén igényelhető az állami támogatás, felszereltségi szinttől függetlenül.
 

SZEMÉLYGÉPJÁRMŰVEK (M1 KATEGÓRIA)

Akkumulátor kapacitás (bruttó)Igényelhető támogatásMaximum nettó ár
bZ4X71,4 kWh4 000 000 Ft20 000 000 Ft
Proace City Verso EV50 kWh3 600 000 Ft14 000 000 Ft
Proace Verso EV75 kWh4 000 000 Ft20 000 000 Ft

HASZONGÉPJÁRMŰVEK (N1 KATEGÓRIA)

Akkumulátor kapacitás (bruttó)Igényelhető támogatásMaximum nettó ár
Proace City Van EV50 kWh3 800 000 Ft22 000 000 Ft
Proace Van EV75 kWh4 000 000 Ft25 000 000 Ft

A vásárlás menete

Amennyiben igénybe szeretné venni az elektromos járművek vásárlására kínált állami támogatást, keresse fel legközelebbi Toyota / Lexus márkakereskedését, ahol munkatársaink mindenre kiterjedően tanácsot adnak Önnek az igényeinek leginkább megfelelő elektromos modellről, a keretbe beleilleszthető lehetőségekről, valamint az összes többi olyan tudnivalóról, amelyek révén hosszú évekre elégedett tulajdonosa lehet egy Toyota / Lexus akkumulátoros elektromos járműnek.
 
 
*Az RRF-REP-10.10.1-24 kódszámú, vállalkozásoknak szóló, Közúti elektromos jármű beszerzés támogatása vállalkozásoknak című kormányzati felhívás útján elérhető állami támogatás mértékét a felhívásban leírtak szerint az akkumulátor kapacitás határozza meg (M1 (személygépjármű) esetén 2,8-4 millió Ft, N1 (haszongépjármű) esetén 3,6-4 millió forint. A felhívásban leírtak szerint a pályázat keretén belül beszerezhető járművek darabszámát a vállalkozás állományi létszáma határozza meg.Az állami támogatás a www.palyazat.gov.hu oldalon pályázat útján érhet el. A leadott pályázatok elbírálását a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága bonyolítja le. A pályázat eredményéért nem vállalunk felelősséget. A tájékoztatás nem teljes körű, további információért és részletekért keresse fel a www.palyazat.gov.hu oldalt, vagy a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárságát.