Autó-Largo Kft.

Mirai

Go Beyond Zero

DOLGOZZON OKOSAN.
A YARIS VAN EGY PROFIK SZÁMÁRA TERVEZETT MODERN HASZONGÉPJÁRMŰ

Még a legnehezebb feladatokat is könnyedén megoldhatja, ha rendelkezik ehhez a megfelelő eszközzel. Modern és hatékony hibridhajtásával, fejlett technológiáival és 842 literes rakterével a Yaris Van mindig felkészült az Ön előtt álló feladatok leküzdésére.

Lépje át a határokat, és ott se álljon meg

A hidrogénautózás élén álló Toyota Mirai a vezető technológiai innovációt egyesíti a letisztult stílussal és a dinamikus hajtással, miközben csak vizet bocsát ki magából.

Lenyűgöző dizájn, könnyed teljesítmény

A teljesen új, hosszabb tengelytávú platformra épített második generációs Mirai szélesebb és alacsonyabb lett. Ez alacsonyabbra helyezi a súlypontot és maximális stabilitást biztosít. Az aerodinamikus megjelenést pedig a hosszabb hátsó túlnyúlás teszi teljessé.

650 kilométernyi tiszta élmény

A Mirai feltűnően csendes utazást és páratlan menetkényelmet biztosít. A forradalmi hidrogén üzemanyagcellás technológia valódi zéró kibocsátású autózást biztosít 650 kilométeres hatótávval.

Alapjaiban fejlett

A tankolás egyszerű. A Mirai feltöltése legfeljebb öt percig tart, ami nem hosszabb, mint egy hagyományos autó megtöltése. A szivattyú minden munkát elvégez. Egyszerűen csatlakoztassa a fejet, és a rögzítés érdekében húzza meg a fogantyút. A Mirai számítógépe információkat küld a szivattyúnak, így biztonságosan és gyorsan feltöltve a tartályt.

Bármerre jár, tisztább lesz a levegő

A Toyota történetének első légtisztító rendszere semlegesíti az olyan káros szennyező anyagokat, mint a kén-dioxid és a nitrogén-oxid. Évente egy felnőtt körülbelül 4.730.400 litert lélegzik be. A Mirai 10.000 kilométerenként pontosan ennyi levegőt tisztít meg.

Hogyan működik?

A Toyota történetének első légtisztító rendszerének lényege, hogy az üzemanyagcellába beszívott levegő az aktív szénszűrőn áramlik át, amely megköti a kis porrészecskéket és a káros szennyeződéseket, például a kén-dioxidot és a nitrogén-oxidot. Így a levegő tisztábban hagyja el a Mirait, mint amikor bement. A Mirai tehát tisztítja a levegőt működése közben.

Innováció a szolgálatára

Legyen szó munkahelyi ingázásról vagy hosszabb kalandról, a Toyota Mirai csúcstechnológiáival minden helyzetben teljes irányítást biztosít.
Csak egy érintés
A 12,3″ multimédiás érintőképernyő lehetővé teszi, hogy utazás közben minden az Ön igényei szerint működjön, és hozzáférjen olyan okostelefon-integrációs lehetőségekhez, mint az Apple CarPlay™ és az Android Auto™. A szélvédőre vetített, rendkívül nagy head-up kijelzőn pedig láthatja a navigáció utasításait, az útjelző táblák információit, a sebességre vonatkozó figyelmeztetéseket, és nyomon követheti az autó helyzetét a sáv- és nyomtartó rendszer segítségével.
Tartson mindent szem előtt
Parkoláskor az intelligens panoráma monitor négy kamerát és 12 ultrahangos érzékelőt használ, hogy a Mirai 360 fokban érzékelje a tárgyakat és az embereket.
Tartsa szemmel, ami az autó mögött történik
Még akkor is, ha a csomagok vagy az utasok kitakarják a hátsó szélvédőt, a Mirai digitális visszapillantó tükre extra széles lencsével rendelkezik, amely tiszta és éles panorámát biztosít az autó mögötti területről.

Toyota Mirai galéria

HIDROGÉN GYIK

Akárcsak egy benzinkúton, egy hidrogénkúton is 5 perc alatt újratöltheti autóját.
Az üzemanyagcellás járművek megközelítőleg ugyanannyi vízgőzt bocsátanak ki kilométerenként, mint a benzinüzemű autók.
Ma ipari áruként tekintve a hidrogén számos természetes forrásból könnyen hozzáférhető.
2007 óta az üzemanyagcellák árai már a felére csökkentek. A folyamatos fejlesztések hatására várhatóan mindenhol megjelennek majd a hidrogén-üzemanyagcellák.
A hidrogéntartályok szénszálból készülnek, és alaposan tesztelték őket. Ugyanolyan biztonságosak, mint a többi üzemanyagtank, például a gázolajos és a földgázos.
A hidrogént az iparban évek óta használják buszok, targoncák, hajók, sőt rakéták üzemanyag-forrásaként.